Köpeklerin güvenle ve bilgiyle üretildiği yerlerden olan köpek üretim çiftlikleri şu aralar işlerinde önemli yol kat ettiler. Köpekler bu çiftliklerde nasıl üretilir, hangi ırk köpekler üretilir, çiftlikler nerelerde ne şartlardadır bunları merak ediyorsunuz. köpek üretim çiftliklerinde saf ırklar itina, bilgi ve deneyim harmanlanarak veterinerler denetiminde köpeklerin üretimi yapılır. Yani köpekler mevzuatlarda da açıkça belirtilen şekilde ırklarına göre kafeslerde barındırılarak düzenli ve kontrollü olarak üretilir. Kafeslerinin boyutları, kafesteki köpek sayısı, kafeslerin ve kulübelerinin ebatları ırkları da baz alınarak mevzuatlarda belirlenmiştir. Bu işletmelerin içinde muhakkak köpeklerin acil durumlarda ya da hastalandıklarında tedavi görebilecekleri bir klinik ve gerekli sağlık ekipmanları bulundurulur. Bir veterinerin çiftlikte bulundurulması yasalarla sabitlenmiştir. Köpeklerin gezinebileceği bir alanlarının bulunması da enerjilerini harcayabilmeleri için yasal olarak gereklidir.
Köpek üretim çiftlikleri
Köpek üretim çiftliğinde köpeklerin aşıları tam ve düzenli olarak yapılır. Tek ırk ya da bir çok farklı ırk aynı anda bir çiftlikte üretilebilir. Çiftliğin hangi yönde ırk seçeceği ise araştırma ve gözlemler sonucu tespit edilebilir. Doğal bir çiftleşme yöntemi uygulanır. Dişi köpeğe yasal olarak senede bir kere yavru yapma izni verilir. Daha fazla çiftleşme dişinin sağlığı için uygun bulunmamasından yasaklamış ve hayvanların makine gibi üretim yapmasının da önüne geçilmiştir. Gebe köpekler gerekli eğitimi almış kişilerce bakılır. Gebe köpeklerin her türlü ihtiyaçları gerektiği gibi karşılanır. Her şey özenle ve bilgiyle yapılır. Gereken mamalar takviyeler bu dönemdeki köpek için eksiksiz sağlanır. Temizliği ve güvenliği her açıdan önemle ele alınıp köpeğin rahatına önem verilir. Aşıları eksiksiz, zamanlı ve düzenli yapılır. Köpeklerin atalarının genleri de kulaklarındaki küpeler ile artık kayıt altında tutulabiliyor olması sebebi ile saflık konusunda sorunların önüne geçilebiliyor.
Çiftlikte doğum yapan dişiler yavruları ile ayrı bir yerde konforlu ve özenli bir şekilde bilgi ile kontrol altında tutuluyor. . Yavru köpekler ilk 45 gün aşılanmıyorlar. 45 gün sonrasında karma aşılarına geçiliyor. İç ve dış parazitten korunması için ilk ilaçları burada veriliyor. Hastalıklara karşı koruma sağlanıyor. 60 günlüğe kadar muhakkak anne sütü ile besleniyor ve sürekli veteriner kontrolünde tutuluyor. Hiçbir problemi olmayan yavrular ise artık satışa hazır olduğundan emin olduktan sonra bizim için satılığa çıkartılıyor. Belirlenen fiyat ile bizim için satışa hazır oluyor. Genler kayıt altında tutulabilir olduğundan saflık ile ilgili güvenleri sağlayabiliyor.
Köpek Bakımı
Köpek üretim çiftliğinde her şey kuralına uygun ve büyük bir düzen içinde işliyor. Yavru, dişi, erkek, gebe gibi sınıflandırılarak buna özel barınmalar sağlanıyor. Onlara uygun mamalar ile besleniyor ve her yedikleri sağlıklı oluyor. Veteriner kontrolünde ve gözetiminde bulunan bu köpeklerin en ufak sağlık problemleri hemen anlaşılıp ilerlemesi engelleniyor. Köpeklere mümkün olan en iyi yaşam koşulları sunuluyor. Devlet tarafından sık sık denetimler gerçekleştiriliyor. Bu denetimler bir yanlışlığı ya da olumsuzluğu engellemek için öne teşkil ediyor.. Çiftlikleri kurmak için ise uygun bir yer yani arsa olması lazımdır. Sonrasında üretilecek köpek ırkı ya da ırkları belirlenip onlara uygun mevzuatta yer alan barınaklar yapmak lazım. Taban malzemenin yumuşak ve su tutmayan materyalden yapılması bunun yanında kulübelerinde dayanıklı ve kaliteli ahşaplardan yapılması lazım. Onlara enerjilerini atmaları için koşup gezebilecekleri bir alan da bırakılması gereklidir. Bunlar mevzuatta açık ve net belirtilmiştir. İstenen şartları sağlamayan işletmelere izin verilmeyerek canlıların suiistimal edilmesine engel olunmuş onları ticari meta değil canlı olarak görülmesi sağlanmıştır.